Herbstweisen

Eijsden

Cultureel Centrum Eijsden

15:00

Herbstweisen verwijst naar de prachtige wals van Emile Waldteufel.
Twee Eijsdense verenigingen - het St. Christinakoor en Muziekensemble Da Capo 2000 - presenteren een kleurrijk najaarsconcert dat gratis toegankelijk is.

Twee musicerende verenigingen verzorgen op zondag 22 oktober a.s. een kleurrijk najaarsconcert in het Cultureel Centrum Eijsden: het St. Christinakoor o.l.v. Edward Berden en Muziekensemble Da Capo 2000 o.l.v. Ger Chappin.
Herbstweisen verwijst naar de mooie wals van Emile Waldteufel waarin de herfst in al zijn kleuren wordt uitgebeeld. Koor en orkest zorgen er voor dat deze kleuren tot leven komen met de mooie muziek die voor u ten gehore wordt gebracht. 

Hoewel het St. Christinakoor een kerkkoor is neemt het ook regelmatig deel aan concerten van andere signatuur. Een lange geschiedenis gaat vooraf aan de uiteindelijke vorm van het huidige koor. Fusies van dameskoor, knapenkoor en het oorspronkelijke Christinakoor vormen vandaag het kerkelijk zangkoor St. Christina. De mannelijke leden treden ook op als De Vroenhofzangers, terwijl een aantal dames zorg draagt voor de muzikale invulling van de wekelijkse zondagsmis. Omdat enkele mannelijke koorleden ook nog een Gregoriaanse zanggroep vormen worden ook zij regelmatig betrokken bij de diverse vieringen in de kerken van Eijsden en de Koepelkerk Maastricht. De uitvoering van o.a. het Tantum Ergo aan de rustaltaren tijdens de jaarlijkse Bronk van Eijsden is één van de hoogtepunten van dit koor. De oudste zanger is al 70 jaar lid van dit bijzonder energieke koor, dat een grote variatie van muzikale stijlen kent en nieuwe leden altijd bijzonder welkom heet.

Een uniek orkest voor Zuid-Limburg: Da Capo 2000. Waarom uniek?
De leden van dit muziekensemble zijn veelal afkomstig van diverse harmonieën en fanfares uit Zuid-Limburg en zelfs van de aangrenzende Voerstreek, en vormen samen een orkest dat, zonder pretenties maar wel met ambities, onder leiding van een gedreven dirigent muziek maakt die niet alleen door de leden wordt gewaardeerd maar ook door het grote publiek. Geen verplichte werken, geen concoursstukken, maar gewoon leuke alledaagse muziek. Alhoewel het ensemble nauwe banden onderhoudt met de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden is het volledig zelfstandig. Thans zijn er ruim 35 muzikanten van alle niveaus maar nieuwe leden zijn altijd welkom. Op het programma staan marsen, volksmuziek, lichte ouvertures, soul, blues en popmuziek. Jaarlijks worden 5-10 uitvoeringen verzorgd met het Hieringbiete Konzèr op Aswoensdag als hoogtepunt van het seizoen.

Voor de pauze zal het koor u laten genieten van de mooiste liederen uit alle windstreken.
Nadat u even de tijd hebt genomen voor een kopje koffie of een lekker pilsje zal Da Capo 2000 het programma vervolgen.
Ter afsluiting zullen koor en orkest gezamenlijk voor u musiceren.

De zaal is open vanaf 14.30 uur en het concert begint om 15.00 uur.

De entree is vrij.

Wij heten u van harte welkom bij dit bijzondere herfstconcert.

Locatie