Border Village Eijsden

Eijsden

Kasteel Eijsden

14:00

Tijdens het grote re-enactment evenement bij en om Kasteel Eijsden zal Da Capo 2000 op zondagmiddag muzikaal aanwezig zijn.

Op 10 november 2018 is het precies 100 jaar geleden dat Keizer Wilhelm II vluchtte uit zijn hoofdkwartier in Spa en zich in Eijsden meldde om toegelaten te worden tot het neutrale Nederland. Een gebeurtenis die toen wereldnieuws was. Nederland was in de 1e Wereldoorlog neutraal, maar dat betekende niet dat Eijsden hierdoor niet beïnvloed is. Het oorlogsgeweld speelde zich immers zeer dichtbij af, bij onze zuiderburen waar de Eijsdenaren van oudsher altijd al veel contact mee hadden. Veel gebeurtenissen zijn niet meer bekend. Daarom heeft een enthousiaste groep vrijwilligers een werkgroep opgericht die enerzijds het wereldnieuws van 10-11-1918 wil herdenken, en anderzijds deze en andere gebeurtenissen weer onder de aandacht brengen, zodat ze niet vergeten worden.

Zaterdag 25 en zondag 26 augustus vindt om en nabij Kasteel Eijsden een groot re-enactment plaats waarbij historische gebeurtenissen worden nagespeeld of uitgebeeld. Muziekensemble Da Capo 2000 zal op zondagmiddag acte-de-présence geven om de bezoekers muzikaal te verwennen.

Locatie