Over ons

Zo begon het allemaal …
In 1999 had een aantal ‘oudere’ leden van de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile te Eijsden de behoefte aan een orkest waarbij samen muziek maken belangrijker was dan scoren in de hoogste divisies. Vervolgens werd een enquête gehouden onder alle (ex-)leden. De uitslag daarvan was voldoende aanleiding om in september van dat jaar een informatiebijeenkomst te houden waar verdere uitleg over de doelstelling van dit initiatief werd gegeven. Het resultaat was een eerste repetitie op 6 januari gevolgd door de officiële oprichting op 13 januari 2000. De eerste muzikanten (9 in totaal) beleefden later dat jaar hun première voor een publiek van ongeveer 75 toeschouwers in het Cultureel Centrum te Eijsden. Onderstaande foto is een memorabel moment aan de eerste repetitie van dit illustere gezelschap die gehouden werd op de bovenverdieping van de kleine zaal van het Cultureel Centrum in Eijsden.

En zo is het nu …
Vandaag bestaat het ensemble uit ruim 35 muzikanten en het staat altijd open voor nieuwe leden. Op het programma staan marsen, volksmuziek, lichte ouvertures, soul, blues en popmuziek. Enkele voorbeelden treft u aan op de pagina Repertoire van deze website. De muzikanten beschikken allemaal over een eigen instrument, betalen een kleine contributie en komen – zonder uitzondering – graag naar de repetities.

Geen concoursstress, wel samen leuk musiceren …

Hoewel het orkest niet echt prestatiegericht werkt wordt toch gestreefd naar een buitengewoon aangename luisterervaring. Jaarlijks worden 5-7  uitvoeringen verzorgd in en buiten de regio. In onze agenda vindt u het overzicht van de concerten die binnenkort zullen plaatsvinden.

De eerste repetitie op 6 januari 2000
De eerste repetitie op 6 januari 2000

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen